Vaša prodavnica je u procesu otvaranja. Molimo Vas sačekajte.

Prijavite se na newsletter

Za najnovije vesti o Selltico platformi, tekstovima o e-commerce i marketingu, prijavite se na naš newsletter:

Zašto internet prodaja?

Postoje mnoge prednosti ulaganja u online prodaju, i njih već godinama koriste mnogi koji ovim vodama već plove. Postavlja se pitanje, koliko  su domaći trgovci vešti i snalažljivi pred izazovima koje digitalno doba donosi. Prvenstveno je važno prepoznati nivo stabilnosti i ozbiljnosti kanala prodaje proizvoda i usluga kakav internet predstavlja. Oni digitalno osvešćeni neretko su ostvarivali rast i do preko 50% godišnje, što je prouzrokovalo dalji razvoj njihovog sveukupnog poslovanja. 

 

Koliko je internet prodaja unosan posao?

Ukupni promet internet prodaje u Evropi se  procenjuje na preko 600 milijardi eura - navodi Evropski e-commerce izveštaj iz 2017.

Prodaja putem interneta već dugo predstavlja sadašnjost koju svakodnevno živimo u Srbiji. Međutim, takvom načinu poslovanja smeši se još svetlija budućnost, iz razloga što je prosečan broj web shopova po glavi stanovnika poprilično nizak. Kao i u inostranstvu, trend kupovine preko interneta i u Srbiji u značajnom je porastu

 

Šta podrazumeva posao Internet prodavca?

Internet je postao savršen prodajni kanal. Činjenica da je sve dostupno online i da se sve lako može pronaći koristeći i besplatan internet govori da Vaši proizvodi ne moraju biti fizički dostupni nekome da bi ih on video i upoređivao sa drugim proizvodima. Na Vama je da svoju prodavnicu učinite dostupnom i lakom za korišćenje, kako bi kupci uz što manje muka dobili potpunu informaciju o proizvodima i uslugama. Vaše je da, alatima digitalnog marketinga, prilagodite domete svoje prodavnice i usmerite ih na ciljnu grupu, da se starate o povratnim informacijama kupaca kao i eventualnim žalbama. 

Moderne tehnologije omogućile su internet prodaju bez ikakvih ograničenja u radu (osim onih zakonskih, razume se). Kao prodavac, imate slobodu rada sa kog god mesta poželite, sve dok imate internet konekciju, kao i slobodu odabira sopstvenog radnog vremena.  Međutim, kao i svaki drugi biznis, internet prodaja zahteva maksimalnu posvećenost, ažurnost i prilagođavanje. Biznis plan, planiranje marketinga i kanala komunikacije samo su neki od elemenata imanentnih uspešnoj prodaji, kako u offline tako i u online svetu. 

 

 

 

 

Otkud ovoliki potencijal? - Kupci! 

Korisnici internet prodaje svakodnevno od nje očekuju sve više. Oni žele dostupnost svega i to odmah, kupovinu iz svog doma i dostavu na ulaznim vratima. Zato se dobra web prodaja mora ne samo fokusirati na kupca, nego obuti njegove cipele i u potpunosti mu se prilagoditi.
Ispravno funkcionisanje Vaše prodavnice kod kupca će stvoriti osećaj poverenja i sigurnosti, nakon čega on postaje jedan od onih koji se "vraćaju po još". Sticanje poverenja je ključan momenat, pa je davanje tačnih informacija o proizvodima obavezan element svake komunikacije sa kupcem. Prodavci koji na pravilan način u odnos sa kupcem ugrađuju elemente sigurnosti ostvaruju bolje rezultate od onih koji to ne čine. 

 

Da li ste već razmišljali o otvaranju ili unapredjivanju svog web shopa? 

Javite nam se. Selltico svojim klijentima godinama unazad kreira i održava uspešne online prodavnice.