Vaša prodavnica je u procesu otvaranja. Molimo Vas sačekajte.

Prijavite se na newsletter

Za najnovije vesti o Selltico platformi, tekstovima o e-commerce i marketingu, prijavite se na naš newsletter:

Šta nakon otvaranja internet prodavnice na Selltico?

Kada Vas proces registracije odvede na administraciju vaše prodavnice, verovatno se većina vas zapita "šta sad?".

Kako bismo Vam olakšali snalaženje u administraciji, napravili smo set video uputstava koje možete videti na posebnoj strani, a ovde ćemo vam objasniti, korak po korak, šta nakon otvaranja prodavnice i kako da napunite prodavnicu svojim proizvodima.

Podrazumeva se da ste pripremili sadržaje za prodavnicu, slike, opise i karakteristike proizvoda koje želite da prodajete. Ukoliko ćete importovati (uvesti) proizvode od dobavljača koristeći Selltico web import, o sadržajima ne morate da brinete jer ćete ih uneti automatski.

1. Popunjavanje kontakt informacija

Dodajte logo, popunite adresu, telefone, poslovni račun ali i linkove do Vaših stranica na društvenim mrežama. Veoma je bitno da popunite sva polja jer se od njih formira strana KONTAKT koja je vidljiva na vašoj prodavnici, a jako je bitno biti dostupan korisnicima. Takođe, popunite i polja za geografsku širinu i geografsku dužinu kako bi se na mapi pokazala vaša lokacija.

Kontakt strana u administraciji Selltico web shopa
 

2. Napravite grupe proizvoda

To ćete uraditi tako što ćete kliknuti na stavku ŠIFARNICI u meniju koji vam se nalazi sa leve strane. Klikom na karticu GRUPE u vrhu ekrana otvara vam se strana gde unosite/menjate grupe. Sa leve strane vidite meni za grupe, a sa desne sadržaj grupe. Novu grupu kreirate tako što kliknete na dugme NAPRAVI NOVU GRUPU i popunite formu. Ime grupe je obavezno, a ostala polja su opciona. Ako želite da grupa koju kreirate bude podgrupa neke već postojeće grupe onda glavnu grupu izaberete iz padajućeg menija. Unesite SEO naslov i SEO opis za tu grupu. Možete dodati i sliku koja će se prikazivati u meniju grupa na vašoj prodavnici. Po završetku unosa sadržaja kliknite dugme SAČUVAJ. Ceo proces možete videti na sledećem videu:

3. Unos proizvođača 

Ukoliko unostite robu koju ste Vi proizveli, unećete samo jednog proizvođača, Vašu firmu. Na kartici PROIZVOĐAČI koja se nalazi na vrhu ekrana, sa leve strane vidite padajući meni gde su izlistani postojeći proizvođači, a na desnoj sadržaj proizvođača. Kreiranje proizvodjača se vrši tako što u padajućem meniju izaberete DODAJ NOVI, a potom unosite sadžaj. NAZIV PROIZVOĐAČA je obavezno polje, dok su ostala polja opciona. Po završetku unosa sadžaja, kliknite na dugme SAČUVAJ. Ceo proces možete videti na sledećem videu:

3. Kada unesete proizvođače, nastavite unoseći artikala.

Kliknite na stavku ARTIKLI koja se nalazi u meniju sa leve strane. Novi artikal možete uneti klikom na dugme DODAJ NOVI ARTIKAL ili preko tastera F2 na tastaturi. Odabirom jedne od ovih opcija otvara se tab sa formom za unos novog artikla. Obavezno polje za unos je NAZIV ARTIKLA, a ostala polja su opciona. Opciona polja su Grupa, Proizvodjač, Količina, Maloprodajna cena i Veb cena. Po završetku unosa artikla kliknite na dugme SAČUVAJ. Ukoliko ne definišete grupu kojoj će artikal pripadati, artikal će se prikazivati na početnoj strani vaše prodavnice u sekciji Najnoviji proizvodi. Ovim je artikal formiran i sada je moguć unos dodatnih sadržaja.  Dodatne sadržaje možete videti i unositi na karticama u vrhu strane. Ceo proces unosa artikala i dodatnih opcija možete videti na sledećem videu:

Ponavljajte proces unosa artikala za svaki artikal koji želite da unesete.

Pogledajte i ostale tutorijale koje smo snimili za vas kako bismo vam olakšali rad na Selltico platformi.

Ukoliko imate pitanja, možete nam se obratiti na neki od kontakata:

podrska@selltico.com

+381 18 514 446
+381 63 308 800

ili klikom na okruglu ikonu u donjem desnom uglu ekrana.