Vaša prodavnica je u procesu otvaranja. Molimo Vas sačekajte.

Prijavite se na newsletter

Za najnovije vesti o Selltico platformi, tekstovima o e-commerce i marketingu, prijavite se na naš newsletter:

Poverenje i sigurnost - jedina stvar koja u internet prodaji nema cenu

 

Zadobiti i zadržati poverenje kupaca oduvek je predstavljalo veoma važnu komponentu prodaje. U fizičkom svetu, sticanje poverenja prevazilazi činjenica da kupac uvek može platiti u kešu, bez da se prodavcu ikada lično predstavi. U svetu internet kupovine, poverenje dobija na značaju jer svaki kupac ostavlja trag u obliku svojih ličnih podataka, te uvek mora povesti računa o Politici privatnosti web prodavnice u kojoj kupuje, o uslovima kupovine, kao i njenom transparentnošću.

 

Na koji način web prodavnice ulivaju poverenje kupcima?

 

1. Transparentnost podataka

Ovo znači da prema kupcu, a i zakonu, imate obavezu da na svojoj web prodavnici
istaknete sledeće podatke:

- naziv firme

- adresu firme

- kontakt telefon korisničke podrške 

- radno vreme

- google kartu

- PIB/IBAN

 

Isticanje ovih podataka kupcu daju do znanja da ne krijete svoj pravni identitet i da ste u potpunosti iskreni u vezi svoje politike poslovanja. Niko ne želi da ostavi sopstvene lične podatke onamo gde mu druga strana ne pruža obavezne informacije o sebi.

Takođe, mejl adrese poput ime.prezime123@yahoo.com ne ulivaju puno poverenja i nisu profesionalne jer, očigledno, iza njih stoji fizičko lice. Poželjnije je u kontaktu ostavljati zvanične adrese pod domenom firme, kao što je ime.prezime@ime-firme.rs, eventualno ime.firme@gmail.com 

 

2. Vidljivo naznačeni Uslovi kupovine

Pored toga što Uslovi kupovine Vaše prodavnice treba da budu prilagođeni kupcima, oni najpre moraju biti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Vodeći se primerom dobre prakse, ovde možete pogledati kako izgledaju detaljno definisani uslovi kupovine jednog od naših klijenata.


Ovo je od izuzetne važnosti kada je u pitanju sticanje poverenja klijenata. Onaj ko kupuje proizvod, zajedno sa njim kupuje i sigurnost da za isti taj proizvod može dobiti povraćaj novca ukoliko reši da ga reklamira. Pogotovo ćete ovako pridobiti one koji se dvoume u tome da li da izvrše kupovinu ili ne.

Ljudi često zaborave da i onlajn kupovina podrazumeva sklapanje ugovora o kupoprodaji, jer se u ovom slučaju to dešava na daljinu, pa ne shvataju da uživaju sva prava zaključenja, izvršenja i raskida tog ugovora.

Savet: Definišite Uslove kupovine na svojoj internet prodavnici detaljno, ali jednostavnim i lako razumljivim jezikom. Uvek budite otvoreni za dodatna pitanja od strane kupaca, na taj način gradite odnos lojalnosti i otvorenosti. Ukoliko nemate službu podrške koja bi se bavila pitanjima kupaca, dobro je napraviti dodatne instrukcije u rubrici Često postavljana pitanja.

 

3. Precizne i istinite specifikacije proizvoda

Značaj preciznosti u opisivanju proizvoda leži u što manjem broju reklamacija. Pobrinite se da svaki od proizvoda:

- ima detaljan opis;

- ima fotografiju tog proizvoda iz više uglova, vodeći računa o autentičnosti;

- ima precizan tehnički opis;

- bude dostupan za kupovinu, odnosno, bude na lageru.

 

Kupci jednako upoređuju Uslove kupovine različitih prodavnica koliko i same proizvode. Danas je potrošačko društvo svesno da maloprodaje imaju iste dobavljače, pa su Uslovi kupovine ono što Vas često može razlikovati od konkurenata. Postarajte se da oni budu dobro prilagođeni kupcu i da im nude mnogo više od same kupovine proizvoda – poverenje i sigurnost. Znaćete da Vam kupci veruju onda kada kupuju od Vas ono što se kod drugih mogu pronaći jeftinije.

 

 

Ukoliko želite internet prodavnicu sa svim pojedinostima koje zadržavaju odane kupce i utiču na pozitivno iskustvo, javite se u Selltico. Mi se staramo da stvaramo internet prodavnice od poverenja.