Vaša prodavnica je u procesu otvaranja. Molimo Vas sačekajte.

Prijavite se na newsletter

Za najnovije vesti o Selltico platformi, tekstovima o e-commerce i marketingu, prijavite se na naš newsletter:

B2B trendovi: I deo - Veleprodaja na internetu

 

B2B poslovanje podrazumeva promet između dvoje ili više pravnih lica. Danas su B2B portali krucijalni element poslovanja preko interneta, a prednosti su brojne: automatizacija naručivanja robe i usluga, dostupnost B2B portala 24/7efikasniji rad komercijale, smanjeni troškovi poslovanja i sveukupna modernizacija poslovanja.

 


Tokom 2018. godine, vrednost B2B prometa u svetu dostigao je 10.6 triliona dolara, petostruko u odnosu na B2C internet poslovanje. Međutim, u Srbiji ovakav vid poslovanja još uvek nije došao na nivo Evrope i sveta, zbog čega je idealno vreme za prenošenje veleprodaje na internet već došlo. Nemojte dozvoliti da Vas konkurencija pregazi - idite u korak sa tehnologijama i čuvajte svoje resurse

Danas, na B2B tržištu, partner želi da bezbedno i jednostavno poručuje robu od veleprodavca, i to na intuitivom rešenju koje je lako za korišćenje. Način na koji vi, kao B2B trgovac, ovo omogućavate svojim partnerima jeste standardizovano rešenje gde će partner robu direktno naručivati sa Vašeg lagera. 

 

Kako privući i zadržati B2B partnere i kupce:

 

#1 Paketi akcija koje partneru nude bolju cenu. Osmišljena akcijska prodaja pojedinačnih proizvoda kao i kombinovanje više proizvoda u poseban paket. Ovako će promet robe biti povećan i raznovrsniji. B2B partneri će ceniti to što imaju uračunate popuste, što u njima izaziva osećaj ostvarenja - a to znači više porudžbina! 

#2 Cena koja se smanjuje povećanjem broja poručenih proizvoda. Taktika koja se odlično pokazala čak i u B2C poslovanju - deluje motivišuće na naručioca, a čak i mala razlika u ceni može doneti odlične rezultate. Ovo je pogotovo dobra taktika kod robe široke potrošnje.

#3  Što jednostavniji sistem naručivanja, dostave i naplate robe. Automatizujte sve što se da automatizovati, i to: metode naručivanja, distribuciju proizvoda itd. Ključna vrednost automatizacije leži u njenom nepogrešivošću u realizaciji procesa koji smanjuju potrebu za ljudskim radom, koji bi u ovom slučaju bio apsolutno mehanički. Segmenti koje je najvažnije automatizovati jesu naručivanje, plaćanje i dostava. 

#4 Adekvatna podrška naručiocima. Sve svoje partnere tretirajte profesionalno i sa uvažavanjem. Budite sigurni da pravim partnerima u pravo vreme izađete u susret, čak i kada Vam se čini da će profit biti manji nakon izvršenog posla. Ovim biste možda ponekad izgubili B2B bitku, ali biste kad tad dobili B2B rat. 

#5 Obezbedite operativnu efikasnost. Postarajte se da softversko rešenje koje Vaš sistem koristi ima integraciju inventara, finansija, logistike itd. Inteligentnim rešenjem koje povezuje B2B lager sa B2B knjigovodstvom pravite win-win klimu i za svoje poslovanje i za naručioce.

#6 Redovno ažuriranje kataloga i preporuke narudžbina. Ovim omogućavate naručiocima da unapred planiraju sopstvene lagere koje preuzimaju od Vas pred određenu sezonu. Ovakvom kulturom poslovanja svojim partnerima dozvoljavate da bez neizvesnosti i sa sigurnošću posluju u svakoj predstojećoj sezoni. 

 


Selltico B2B platforma sa naprednim softverskim funkcijama omogućava export robe na internet prodavnice bez ograničenja.

 

Zbog toga Selltico softver predstavlja idealno rešenje uspešnog B2B poslovanja preko interneta. B2B je naša specijalnost!