Vaša prodavnica je u procesu otvaranja. Molimo Vas sačekajte.

Prijavite se na newsletter

Za najnovije vesti o Selltico platformi, tekstovima o e-commerce i marketingu, prijavite se na naš newsletter:

5 saveta e-commerce eksperata za 2020. godinu

 
Bilo da svoju online prodavnicu vodite 6 meseci ili 6 godina, bitka za održavanje pika prodaje uvek traje. Istraživanja pokazuju da 68% kupaca odustaje od kupovine nakon unošenja artikala u korpu, te je važno da uradite sve kako biste zadržali i privukli nove kupce, kao i one koji se vraćaju Vašoj prodavnici po drugi ili treći put.
 
Za Vas smo izdvojili savete e-commerce eksperata koji će Vam pomoći u razvoju Vašeg online biznisa.

 


1. Razvoj lojalti programa


“Nagradite kupce za njihovu odanost. Formiranje lojalti članstva je jedan od načina da povećate konverzije trenutnih kupaca i motivišete ih da ponavljaju proces kupovine.
Kreiranje lojalti programa može se učiniti kroz više jednostavnih aktivnosti: nagradjivanjem korisnika za svaku drugu kupovinu, popustima nakon premašivanja određene sume potrošene u online prodavnici itd. Ovakve aktivnosti su lako merljive.” - Richard Lazazzera


2. Fokusirajte se na građenje poverenja


“Poverenje je lepak koji održava mnoge odnose, pogotovo poslovne, a dolazi kao rezultat uzajamne iskrenosti i poštovanja.
 
Pridobijanje poverenja konzumenata je prvi korak ka formiranju kupaca kao brend ambasadora, koji će svoje iskustvo podeliti sa svojim prijateljima i porodicom. Kako piše Forbs, 81% kupovina motivisane su uticajima prijatelja i porodice na konzumenta.

Poverenje kupaca je najvrednija imovina koju Vaš biznis može da poseduje.” - Glori Blatt – GoGrit


3. Ne investirajte u plaćene promocije prerano


“Kada ostvarite stabilan i predvidiv saobraćaj na svom sajtu, možete početi da se fokusirate na unapređenje korisničkog iskustva i konverzija, samim tim i na prikupljanje kontakata i komunikaciju.
 
Verovatno ste čuli sijaset prednosti Facebook reklamiranja, međutim, ne preporučujem da to bude prva plaćena promocija koju ćete imati. Veću mogućnost uspeha vidim u plaćanju Google kampanja, koja je merljiva kroz više detalja i može Vam doneti konkretne lidove ka Vašoj ciljnoj grupi.” - Ryan BeMiller – Shopping Signals


 
4. Odgovarajte na sva pitanja na svakoj platformi


“Odgovarajte na sve komentare i pitanja na svakoj platformi koju imate, i to u što kraćem roku! 
Sve svoje društvene mreže, mejlove i komentare na prodavnici držite u šaci, ovako ćete sebi osigurati odnos sa kupcem i nakon kupovine.” - Rachel Daley – MadeFreshley


 
5. Izgradite prepoznatljiv brend


“Brendiranje. Kao e-commerce sajt, čini se da je teško naći načina da se izdvojite iz mase sličnih web prodavnica. Svako već nudi besplatnu poštarinu i kompetitivne cene, međutim firma koja izgradi jak brend će najduže istrajati na tržištu. Uzmite za primer Amazon, uprkos velikoj konkurenciji - on postoji, a sve to zbog jakog brenda.” - Neil Patel – NailPatel.com
 
 
Zaključujemo da je transparentnost i održavanje odnosa sa kupcima preko mejla i društvenih mreža kvalitetnim sadržajem, od ključnog značaja za povećanje prodaje i upoznavanje ciljne grupe. Imajte u vidu savete ovih eksperata kada budete merili uspešnost svoje internet prodavnice, i na osnovu njih uočite koji segment Vašeg online biznisa je najefikasiji, a koji zaostaje.
 
Naravno, svaki od ovih saveta zahteva prvobitno kvalitetan sajt najrazličitijih funkcionalnosti – a baš takav možete napraviti preko Selltico platforme.


 

Selltico - poslujte pametnije.